Pàgines

dijous, 15 de novembre del 2012

Vull una resposta. Dubtes sobre la independència

En aquest procés històric tan apassionant, que és el moviment social de base que està empenyent cap a una Catalunya independent, estan sorgint nombroses iniciatives de tota mena: reivindicatives, festives, informatives, ...

Des de l'impactant manifestació de més d'un milió i mig de persones que, el passat 11 de setembre, va omplir els carrers de Barcelona, hi ha hagut una contraofensiva provinent dels contraris de la independència de Catalunya que, amb declaracions de polítics i tertulians o en articles en premsa, han omplert els canals de comunicació de missatges catastrofistes.

Alguns d'aquests missatges són mentides tan òbvies que el que han causat ha estat una proliferació d'acudits.

Altres missatges estaran més o menys documentats, però toquen fibres sensibles com són l'economia de les llars en general i dels jubilats en particular, o com és la permanència a l'UE, i estan fets per difondre el missatge de la por.

Però, paral·lelament, el missatge de la por està sent contraatacat per nombroses iniciatives de professionals experts que aporten informació argumentada en dades.



Una d'aquestes iniciatives és un nou programa de TV que s'emet setmanalment per ETV Llobregat i la Xarxa de Televisions Digitals Independents de Proximitat (XTDIP), que porta per títol "Vull una resposta".

A cada programa de "Vull una resposta" es tractarà un dels dubtes que la població pot tenir en el cas que es produís la independència de Catalunya.

El programa número 1 es va emetre el 6 de novembre de 2012, i la pregunta a resoldre era: En una Catalunya independent cobrarem les pensions?

En aquesta ocasió van comptar com a convidats amb Jaume Vallcorba, enginyer industrial de professió i president de la Fundació Catalunya Estat, i amb Feliu Morgada, que havia estat tècnic comptable i ara està jubilat

La direcció, producció i presentació del programa va a càrrec de Jaume Marfany.

El programa número 2 tractarà sobre la permanència dins l'UE d'una Catalunya independent.

Si cliqueu damunt la caràtula del programa o a l'enllaç següent podreu veure el número 1.

http://vimeo.com/53407603

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada