Pàgines

dimecres, 11 de desembre del 2013

Simposi Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)

Els dies 12, 13 i 14 de desembre de 2013 es farà el "Simposi Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)", a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme 47 de Barcelona.

El títol sembla que ha enfurismat alguns sectors. Aquests sectors sembla que ignoren que els historiadors fan recerca, analitzen de forma crítica els resultats d'aquesta recerca i comparteixen i discuteixen aquests resultats amb altres col·legues en jornades, congressos. Ara bé, de títols se'n poden buscar molts per a tractar el mateix tema, i el d'aquest simposi en concret poc agradar més o menys.

En aquest simposi diversos historiadors seriosos i rigorosos exposaran els seus treballs en relació els moments de la història en què l'Estat Espanyol ha tingut actituds repressives vers Catalunya. D'aquests moments n'hi ha hagut uns quants, agradi o no agradi. També hi ha hagut moments de bones relacions, i tant com sí!, i sobre aquests també s'han fet i es faran treballs de recerca, es publicaran articles i llibres i s'organitzaran congressos, possiblement fins i tot pels mateixos historiadors que participen en aquest simposi.






Estem a l'espera de poder llegir les actes.

Ciqueu aquí per llegir el programa en pdf.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada