Pàgines

dimecres, 27 de febrer del 2013

Un vídeo de la Batalla d'Almansa

A la pàgina de facebook de Miquelets de Catalunya, han penjat un vídeo que va editar la Generalitat Valenciana l'any 2007 per a conmemorar els 300 anys de la Batalla d'Almansa i que explica de forma molt didàctica com van produir-se els fets.

Si no coneixeu el facebook de Miquelets de Catalunya, us el recomano perquè hi trobareu informacions i novetats interessants en relació a recreacions històriques de la Guerra de Successió.


Actualment Almansa és un ciutat inclosa a la província d'Albacete, tot i que continua molt relacionada amb la Vall del Vinalopó, a Alacant.

L'any 1707 formava part del Regne de València, dins la Corona d'Aragó. El 25 d'abril de 1707 va ser l'escenari de l'enfrontament de les tropes austracistes amb les tropes borbòniques, dins la Guerra de Successió. Les tropes borbòniques de Felip V van derrotar les de l'arxiduc Carles d'Àustria, també anomenat Carles III, de la casa dels Habsburg.

Aquesta derrota va suposar l'ocupació del Regne de València per part de Castella, i la supressió dels furs i institucions vigents a la Corona d'Aragó i la imposició del poder absolutista borbònic a través del Decret de Nova Planta.

L'exèrcit de Felip V va continuar avançant cap al nord, travessant el Regne de València i arribant a Catalunya. La guerra continuava...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada