Pàgines

dijous, 20 de juny del 2013

La ruta de la cadena humana de l'11 de setembre de 2013

L'Assemblea Nacional Catalana ja ha fet saber el recorregut que seguirà la gran cadena humana que es prepara pel proper 11 de setembre de 2013. S'anomena "Via catalana cap a la independència".

Seguirà, aproximadament, el contorn del litoral català passant per l'antiga Via Augusta dissenyada pels romans.

Els romans, que com sabeu eren molt pràctics, van estudiar l'orografia i van buscar el traçat més fàcil i eficient per a travessar, de nord a sud, aquell territori que des de fa més de 1000 anys anomenem Catalunya.

Van encertar tant en el traçat que durant els segles posteriors totes les grans vies de comunicació que s'han dissenyat amb posterioritat han passat pel mateix lloc. Per damunt de la Via Augusta hi passa la carretera N-II, l'autopista, i el tren.


I ara també hi passarà una gran cadena humana, de més de 400 quilòmetres de llarg, que anirà des del Pertús fins a les Cases d'Alcanar, i que servirà per fer saber al món, una vegada més, que el poble català vol recuperar la independència de Catalunya que es va perdre aquell fatídic setembre de 1714.

Circularà per 86 municipis que són: el Pertús, la Jonquera, Pont de Molins, Figueres, Santa Llogaia d'Àlguema, Bàscara, Orriols, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Girona, Fornells de la Selva, Riudellots de la Selva, Tordera, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d'Estrac, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Vilassar de Mar, Premià de Mar, el Masnou, Montgat, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Cervelló, Vallirana, Ordal, Cantallops, Sant Cugat Sesgarrigues, Olèrdola, Vilafranca del Penedès, Santa Margarida i els Monjos, la Ràpita, Castellet i la Gornal, Bellvei, l'Arboç, Coma-ruga, Creixell, Clarà, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Reus, Riudoms, Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp, l'Hospitalet de l'Infant, l'Ametlla de Mar, el Perelló, l'Ampolla, Camarles, l'Aldea, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar.
Trobareu més informació de la Via catalana cap a la Independència al web: http://via.assemblea.cat/

La idea de fer una cadena humana per a reivindicar la independència de Catalunya ha sorgit a partir de la cadena humana que, pel mateix motiu, van realitzar els països bàltics Letònia, Estònia i Lituania l'any 1989.


L'Onze de Setembre, Fem Via!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada