dijous, 17 de juliol de 2014

Via Catalana 2014. Ara és l'hora, units per un país nou

Ja hi tornem a ser.

S'acosta un altre 11 de setembre, i el poble català es prepara, una vegada més, per reivindicar de forma pacífica, alegre i obstinada que vol recuperar la independència de Catalunya.

Aquest matí l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han presentat com serà la manifestació de l'11 de setembre de 2014 a Barcelona, la confecció d'una gran V.

Tal com es fa fer l'any passat a la Via Catalana que va unir el Pertús i Alcanar durant 400 km, cal que els participants es distribueixin de forma ordenada durant tot el recorregut. Per tant, igual que l'any passat, s'ha obert un web on els assistents poden triar el tram on volen anar i inscriure-s'hi. Clicant aquí podreu accedir a aquest web.

Qui hi vulgui assistir es pot apuntar pel seu compte en aquest web, http://www.araeslhora.cat, però des de l'ANC es recomana que es facin les inscripcions a través de les Territorials que es tinguin més a prop del domicili, d'aquesta manera es podrà gestionar millor el transport col·lectiu de les persones que hi vagin des de diversos punts de la geografia catalana.


El recorregut serà el següent, per la Diagonal començarà a la Plaça Pius XII (no massa lluny del Camp Nou del Barça), i per la Gran Via de les Corts Catalanes començarà a la Plaça Ildefons Cerdà i, seguint el traçat d'aquests carrers, s'anirà acostant fins a confluir a la Plaça de les Glòries.

En total seran 11 km de manifestació.

L'any 2014 hi ha dues grans fites en el procés d'independència de Catalunya. El primer és la confecció d'aquesta gran V per reclamar, una vegada més, la independència. I la segona serà poder votar el dia 9 de novembre, de forma lliure i democràtica: independència Sí o independència No.

Sembla mentida que poder fer una votació democràtica on es demani al poble què vol fer amb el seu futur sigui una fita a aconseguir, però així és, el Govern espanyol insisteix que no deixarà votar.

Ara bé, un poble pacífic i segur del que vol, que ha organitzat una grandíssima manifestació a Barcelona  l'11 de setembre de 2012, la Via Catalana de 400 km l'11 de setembre de 2013, i que omplirà 11 km d'una gran V a Barcelona l'11 de setembre de 2014, creieu que no aconseguirà votar per preguntar democràticament a les urnes si els catalans volen o no volen la independència?

De l'edició digital del diari Ara, he extret aquesta fotografia de la presentació d'avui i de com serà l'efecte visual de la V vista des de la Plaça de les Glòries:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada