Pàgines

diumenge, 21 d’abril del 2013

Encén la Flama del Baix Montseny

En aquest bloc ja n'he parlat altres vegades de les estelades gegants fetes amb espelmes que s'estan fent per tot Catalunya. Se'n fan moltes, i no pretenc pas parlar de totes.

Fer una estelada d'aquestes és una més de les moltes maneres que té el poble de Catalunya de fer evident que vol recuperar la independència, una independència que va perdre, fa quasi tres segles, en sortir derrotada de la Guerra de Successió.

Un grup de voluntaris de cada municipi s'organitzen per dissenyar, dibuixar al terra, i construir l'estelada, posant les espelmes i encenent-les una a una, amb tota l'emoció del simbolisme que representen. És una acció simbòlica, però també lúdica, emocionant, integradora, pacifica...

Aquestes estelades són una representació de la forma com s'està duent a terme el procés històric de la recuperació de la independència de Catalunya: ha sorgit des de la base, és el poble català qui està empenyent, els polítics no han estat pas els impulsors, simplement van a remolc dels desitjos del poble; es fa de forma pacífica, sense buscar enfrontaments ni amb persones ni amb altres nacions que no pensin igual; té mentalitat integradora, amb voluntat d'estar oberts a relacions amb la resta del món; és l'esclat d'un profund sentiment de país que té una llengua, una història i una cultura pròpies que no hi ha hagut manera de fer desaparèixer, malgrat els intents d'algunes dictadures que ho han volgut fer.


Els historiadors del futur tindran molta feina a recopilar totes les accions populars que s'hauran dut a terme a Catalunya (i a l'exterior també, pels catalans que viuen fora), durant els anys d'aquest procés històric.

De moment, nosaltres, hi som ben bé al mig del procés històric. Per tant, gaudim-lo.

Avui us poso el programa d'Encén la Flama del Baix Montseny. Una altra estelada d'espelmes que es farà el dia 27 d'abril de 2013 a la Plaça de la Vila de Sant Celoni (Vallès Oriental).

Està organitzada per les Assemblees Territorials de l'ANC de Campins, Fogars de Montclús, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Vallgorgina, per l'ANJI del Vallès Oriental i per Òmnium Cultural del Baix Montseny.


A més, hi haurà diverses actuacions culturals i artístiques. Tot un espectacle! Que us ho passeu bé si hi aneu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada