Pàgines

dijous, 19 de juliol del 2012

20è aniversari JJOO Barcelona '92. Els preparatius de la inauguració

El 25 de juliol de 1992 s'inauguraven els Jocs Olímpics de Barcelona.

Sembla mentida, però ja han passat 20 anys!

Aquest matí, a RAC 1 han emès un reportatge explicant l'organització de la cerimònia d'inauguració, situada en el seu context històric.

Us poso el vincle per si el voleu escoltar:
http://rac1.org/blog/noticies/eta-volia-fer-esclatar-el-sant-jordi/

Pels nostàlgics que tingueu ganes de recordar aquella cerimònia, o pels més joves que encara no havíeu nascut, us poso uns quants vincles.
Si cliqueu aquí podreu veure l'espectacle de la Fura dels Baus sobre els ancestrals orígens a l'antiga Grècia d'una Mediterrània olímpica:




Seguidament, veieu l'últim relleu de la flama olímpica, a càrrec de l'Epi, i com Antonio Rebollo encenia el peveter amb la seva famosa fletxa.

Independentment de si la fletxa va entrar o va passar pel damunt el peveter, el cert és que va ser una posta en escena emocionant:




El vincle a la gegant bandera olímpica que es va desplegar damunt els esportistes participants.





En Freddie Mercury i la Montserrat Caballé cantant a Barcelona. En aquest cas, molt abans del dia de la inauguració. En Freddie Mercury va morir uns mesos abans de l'inici de l'Olimpiada de Barcelona.



La Sara Brightman i en Josep Carreras cantant "Amics per a sempre". En aquest cas, a la cerimònia de clausura.




Paral·lelament als moments d'il·lusió que vivia el país durant la preparació dels JJOO, es van produir uns fets obscurs, amb l'ordre del jutge Baltsar Garzón de la detenció de desenes de persones del sector independentista, acusades de pertinença a banda armada.

Us poso el vincle a una entrevista feta al programa "La nit al dia" del canal 33, del 3 de novembre de 2004, després que el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg condemnés l'Estat espanyol per no haver investigat prou les denúncies de tortures que havíen presentat els detinguts, i a pagar indemnitzacions als afectats.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada