Pàgines

diumenge, 15 de juliol del 2012

Memòria Negra, 40 anys d'independència de Guinea

Fa un parell d'anys vaig tenir l'oportunitat d'assistir a la Biblioteca Jaume Fuster de Gràcia a la projecció de l'excel·lent documental del periodista Xavier Montanyà, "Memòria Negra, 40 anys d'independència de Guinea" i al debat posterior amb el propi Xavier Montayà.

Es tracta d'una producció de Colomo PC S.L. - Ovideo TV S.A, de l'any 2006.

S'hi narren els fets i les intrigues produïdes al voltant del procés d'independència de Guinea Equatorial que es va fer efectiu l'any 1968, i l'esclat de violència i repressió dels anys posteriors.

És un d'aquells fragments de la història que sembla que no són prou difosos; des de Catalunya potser perquè escapa al propi àmbit d'influència, tot i que alguns catalans van viure-hi, i des d'Espanya, tal vegada, perquè és massa recent la pèrdua d'aquesta colònia i no seria un episodi per anar-lo lluïnt; sigui pel que sigui, tinc la sensació que va quedant en un semi-oblit, és per això que m'ha semblat interessant de compartir-lo en aquest bloc.



Per si voleu veure sencer aquest documental, us poso el vincle a la pàgina de TV3, de quan es va emetre al programa "Sense ficció" l'any 2009.
http://blogs.tv3.cat/senseficcio.php?query=memoria+negra&amount=0&blogid=522



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada