Pàgines

divendres, 6 de juliol del 2012

Seminari sobre alteracions climàtiques a São Tomé e Príncipe


Del 20 al 23 d'agost es farà a la ciutat de São Tomé el Seminário Internacional "Alterações Climáticas e suas repercussões sócio-ambientais".

São Tomé e Príncipe és un petit país situat al Golf de Guinea, format per dues illes grans: São Tomé i Príncipe, una de més petita, l'Illhéu das Rolas, és a dir, l'Illot de les Tórtores que està situat ben bé damunt la línia de l'equador i altres illots molt més petits.


Si us animeu a anar-hi, bàsicament hi trobareu una vegetació exuberant, molta aigua, cases senzilles i una població amable que us sortirà de qualsevol racó de la selva, encara que us penseu que a la força heu d'estar sols.

A la imatge de dalt, amagat entre la boira, s'entreveu el gran Caué, una curiosa muntanya de formació volcànica.

 Us recomanem que hi aneu durant el nostre estiu, que per ells és l'estació seca i no hi ha tants mosquits. Per entrar al país cal portar posada la vacuna contra la febre groga, i és interessant fer el tractament contra la malària, sense oblidar-se el repel·lent de mosquits, no aneu per la selva amb els peus descoberts, no beveu aigua dels rius ni us hi banyeu, peleu la fruita i no mengeu res cru.

De fet, les precaucions bàsiques de qualsevol país tropical. Si seguiu aquestes indicacions de sentit comú no hi ha d'haver cap problema.


La ciutat de São Tomé té dos mercats. Pels nostres ulls europeus, clarament us recomanem el més modern, que està net i convida a comprar l'acolorida i exòtica fruita que exposen en les seves parades.

Els dos conreus principals són el cafè i el cacau.

A la fotografia veieu el fruit del cacau, que és d'una excel·lent qualitat, com en tota la zona del Golf de Guinea.

Va ser colònia portuguesa, per això són de religió catòlica, ara bé, conserven les ancestrals creences animistes.


La fortalesa de Sant Sebastià, Forte São Sebastião, del segle XVI, és un vestigi del passat colonial portuguès, amb abundants elements de decoració arquitectònica que fan ostentació de l'esplendor de la metròpolis.


A mitjans del segle XIX a la fortalesa li van afegir un far, que ha estat reconstruït fa pocs anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada